Приветсвено слово на Директора

Детайли

Уважаеми родители, Уважаеми учители, Скъпи ученици

Отново е 11 май – денят, в който СУ „Стефан Караджа“ отбелязва своя патронен празник.

В определен период от живота си всеки човек прави своя равносметка за изминатия път. Дойде време ние да направим нашата. Преди два месеца бяхме поставени пред сериозното изпитание да започнем дистанционно обучение. Имахме колебания. Имахме въпроси. Днес – два месеца по-късно, знаем, че успяхме! Успяхме, защото повярвахме, че можем! Вярата в собствените ни сили се превърна в повод да опитаме още нещо ново и различно – да отпразнуваме патронния празник на нашето училище виртуално. Въпреки че няма да чуем ръкоплясканията и няма да видим усмивките ви след всяко изпълнение на нашите деца, ние сме щастливи! Защото знаем, че все пак ще бъдете с нас! Защото този проект се случи благодарение на подкрепата, усилията и ентусиазма на всички – ученици, родители, учители. За пореден път се уверихме, че „да определиш целта си, е началото на всяка победа“. Нашата обща цел е пълноценното развитие на децата.

Хиляди са прекрачили прага на СУ „Стефан Караджа“ и всеки от тях е оставил нещо след себе си. През тази учебна година възпитаниците ни отново защитиха авторитета на училището, като заеха призови места в редица състезания, олимпиади, областни и национални конкурси.

Скъпи ученици,

Бъдете живи и здрави, упорити и все така трудолюбиви! Изследвайте! Мечтайте! Откривайте! Помнете, че знанията, които придобивате, са гаранция за успехите, които Ви очакват! Вие сте нашата гордост и нашата надежда!

Уважаеми колеги,

Вие сте не просто учители! Вие сте вдъхновители! И го доказахте категорично в създалата се ситуация. Всички знаем колко труд и безсънни нощи стоят зад успеха, който постигнахме. Доказахме, че с отговорност и търпение възпитаваме и изграждаме едно поколение. Професионализмът и всеотдайността Ви са причината с всяка изминала година нашето училище да крачи по-уверено и по-гордо по пътя на промяната. Промяна, чрез която заявихме, че „иновация“ не е просто дума в нашия речник. Бъдете здрави! Продължавайте да осветявате пътя на най-ценното – децата, които имат нужда от подкрепата и обичта Ви! Бъдете дръзки в иновативните методи на обучение! И не забравяйте, че хората с цели успяват, защото знаят накъде вървят!

Уважаеми родители,

Благодаря Ви за подкрепата и за доверието! Без Вас нашата работа нямаше да е пълноценна. Вие сте опората, от която имаме нужда, за да успяваме! Вие сте пътеводителят към света на всяко дете! Категорично е убеждението ни, че за да разгърнем напълно потенциала на всеки ученик, е необходимо да станем част от неговото светоусещане. Оценяваме приноса Ви в постигането на тази задача и Ви уверяваме, че занапред ще работим още по-усърдно, професионално и иновативно! За да получат вашите и нашите деца качественото образование, което всеки заслужава!

Честит празник!

   
© HKKDesign & СОУ "Стефан Караджа"