Световна седмица на предприемачеството

Детайли

   На 29 ноември 2013 година учениците от втори „Б“ клас се включиха в Световната седмица на предприемачеството. Заедно със своя класен ръководител Албена Алексиева те работиха по темата „В помощ на нуждаещи се възрастни хора, деца, семейства-„Старата леля Ада“ по Джани Родари. Консултант бе госпожа Зорница Белчева-Директор на Дом за възрастни хора в с. Българево. Заедно с две от жените, които ползват услугите на дома, те разказаха за дневния си режим, както и за заниманията по интереси, които провеждат. Дариха на класа ръчно изработени кукли и коледни картички за предстоящия коледен базар на децата.

    Гости на открития урок бяха госпожа Десислава Якимова-Началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“, госпожа Милена Бончева-Председател на училищното настоятелство, госпожа Мария Дончева-Началник отдел „Закрила на детето“, медии, общественици, родители.

 

  Паралелката е с изучаване на бизнес и предприемачество. Тази година учениците работят по глобалната тема „Нашето семейство“. По време на открития урок децата разказаха за онова, което са направили от началото на учебната година до сега. Те работят по програмите на Джуниър Ачийвмънт. Второкласниците трябваше да се погрижат за добрата стара леля Ада, която е инвалид, като й напазаруват и платят месечните й сметки. Облагородиха площта пред дома й, като направиха градинка и засадиха цветя. Накрая определиха седмичното й меню. Тяхна задача беше то да е съобразено с това, че старицата има по-уседнал начин на живот и трябва да избягва тежки храни.

 

  Госпожа Зорница Белчева похвали малките предприемачи за добрата работа. Тя получи сертификат за участието си в Световната седмица на предприемачеството. Такива получиха и второкласниците, които достойно защитиха името на класа и училището си.

Снимки от събитието може да видите на страничката на класа във Фейсбук:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.254048734747951&type=1

   
© HKKDesign & СОУ "Стефан Караджа"