Как диша моят град - открит урок в трети "б" клас по темите на Джуниър Ачийвмънт България

Детайли

   Под този надслов премина откритият урок в трети „б“ клас. Вече трета година учениците изучават бизнес и предприемачески умения. Всяка година подготвят и изнасят открит урок по темите на Джуниър Ачийвмънт България. Обикновено това съвпада със Световната седмица на предприемачеството. Имайки  предвид старата максима, че предприемачите не се раждат-те се създават, учениците вече показват качества на истински предприемачи. Откритият урок бе проведен на 21 ноември в игротеката на СОУ. Темата „Как диша моят град“ предизвика третокласниците да разсъждават по въпросите на чистотата на въздуха в градовете, наличието или отсъствието на „зелени системи“, създаването на нови такива. Консултанти бяха Елица Замфирова-началник отдел „Екология“ към Община Каварна и Вянка Атанасова-озеленител към Общината. Учениците отговориха блестящо на въпросите им. Разделени на шест екипа работиха върху практически задачи, разрешаваха казуси свързани с чистотата в различни населени места. Затвърдиха думите СМОГ, МЕГАПОЛИС, ЕКОЛОГИЯ. Въведено бе понятието СУКУЛЕНТНИ РАСТЕНИЯ. Работиха с компютъра, като представиха свои презентации по темата.

   Гости на събитието бяха Жоро Тошков-експерт по начално образование в РИО на МОН гр. Добрич, както и Камен Жейнов-главен архитект на Община Каварна. Присъстваха много директори и преподаватели от училищата в област Добрич, родители и заинтересовани лица. Всички бяха и участници в открития урок. Включваха се в изпълнението на задачите.

   В края на урока третокласниците, заедно с гостите на урока, поставиха началото на висяща градина. Създадени бяха модулите й. През пролетта Община Каварна ще предостави място на младите предприемачи, където ще бъде създадена самата градина. Тогава модулите ще бъдат пренесени и вградени в нея.

   Елица Замфирова подари на всеки от третокласниците книгата „Яйлата-античната врата на Добруджа“. Вянка Атанасова подари отгледана от нея дървесна ружа, която през пролетта учениците ще засадят в училищния двор. Архитект Камен Жейнов предложи пълно съдействие по програмите на Джуниър, касаещи неговата компетентност. Всички третокласници, както и консултантите по темата получиха сертификати за участие в Световната седмица на предприемачеството.

   Класният ръководител Албена Алексиева благодари на Кабелна телевизия КАВАРНА САТ за тяхната безрезервна подкрепа по записването и отразяването на събитията, свързани с програмите на Джуниър Ачийвмънт България.

Пълен видео запис на урока може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=TymIyTwAu_4&feature=youtu.be

 

 

 

   
© HKKDesign & СОУ "Стефан Караджа"